10 tips om succesvol te collecteren voor Bartiméus Fonds


Wat leuk dat je voor ons gaat online collecteren! Misschien is het de eerste keer dat je (ook) via mobiel gaat collecteren. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal handige collectetips voor je op een rij gezet. 

Tip 1: Maak je bericht persoonlijk
Maak jouw collecte persoonlijk door jouw eigen motivatie toe te lichten. 

Tip 2: Deel je digitale collectebus via WhatsApp
Om het succes van jouw collecte te vergroten raden we je aan om je digitale collectebus te delen via WhatsApp. Klik op het WhatsApp-icoon of kopieer de link van jouw pagina en deel deze in WhatsApp, eventueel kun je het bericht nog aanvullen met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger.

Tip 3: Deel je digitale collectebus via social media
Ben je tevreden met je persoonlijke bericht? Verspreid deze dan via de icoontjes op pagina ook op je sociale netwerken, zoals op Facebook, Twitter, Instagram en/of LinkedIn. 

Tip 4: Deel je digitale collectebus via e-mail
Kies bij de deelicoontjes op jouw pagina voor de optie e-mail. Vervolgens kun je je bericht direct in de mail schrijven. Wil je meerdere mensen in 1 keer mailen? Zet de contacten dan in de BCC. Zo blijven alle e-mailadressen anoniem en bereik je met één mail een grote groep mensen

Extra tip: zet de link naar je collectebus/collectepagina in je e-mailhandtekening!

Tip 5: Gebruik de QR-code
Middels de QR code kun je ook jouw pagina delen en vragen om een donatie. Scan de QR code met je telefoon en volg de instructies. 

Tip 6: De kracht van herhaling
Natuurlijk moet je jouw vrienden en bekenden niet overvragen. Maar een tweede of soms zelfs een derde keer aandacht vragen voor een donatie kan best! Helemaal wanneer je jouw verzoek iedere keer weer anders brengt.

Tip 7: Vraag anderen om jouw bus te delen
Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen geld in je online collectebus doen, kun je hen vragen om je berichtje op WhatsApp of andere sociale netwerken ook te delen met hun familie en vrienden.

Tip 8: Start een online collectebus met je begrijf, sportclub, kerk, jaarclub of vriendenclub
Maak een online collectebus aan met je bedrijf, sportclub, kerk, jaarclub of vriendenclub! Maak je een bus met een groep aan, dan kan iedereen een bericht versturen vanuit deze groepscollectebus naar hun eigen familie, vrienden en bekenden. Het geld dat wordt gedoneerd komt dan in de groepscollectebus binnen.

Tip 9: Moedig anderen aan om ook een collecte op te starten

Tip 10: Deel je succes en dankbaarheid
En vergeet vooral niet om al jouw donateurs te bedanken: persoonlijk natuurlijk, maar ook openbaar op sociale media. Waarom? Omdat dit anderen stimuleert om te geven.


Heb je vragen?
Heb je vragen of tips voor ons, of wil je wat hulp bij het maken van je online collectebus? Neem dan contact op met Els Groen, via egroen@bartimeusfonds.nl.