Veelgestelde vragen online collectebus


Hoe maak ik mijn eigen online collectebus aan?
Dit kun je doen via de website bartimeusfonds.digicollect.nl. Scroll naar beneden en klik op de button ‘Maak ook een bus aan’. Daarna zijn er twee mogelijkheden:

  • Via je Facebook account. Je plaatst nog niets op Facebook, maar alleen je inloggegevens en profielfoto worden van Facebook gebruikt.
  • Registreer met je e-mailadres. Vervolgens kies je zelf een wachtwoord en een profielfoto.

Een collectebus met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij online collectant bent geworden Bartiméus Fonds en waar je geld voor inzamelt. 

Hoe vinden mensen die willen doneren mijn online collectebus?
Op de website bartimeusfonds.digicollect.nl zie je rechtsboven een zoekveld ‘Zoek een collectant’. Door hier (een deel van) de naam van een collectant te typen vind je zijn of haar online collectebus.

Hoe kan ik mijn online collectebus onder de aandacht brengen?
Op de pagina van je eigen online collectebus staan een aantal iconen. Deze zijn bedoeld om je online collectebus te kunnen delen. Achtereenvolgens zie je: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, WhatsApp, E-mail. Zeker WhatsApp is een nieuwe en erg effectieve manier om te delen, bijvoorbeeld in groepsgesprekken waar je deelnemer in bent.  Bekijk ook onze 10 tips om succesvol te collecteren voor Bartiméus Fonds

Hoe zet ik mijn online collectebus op mijn mobiele telefoon?
Je gaat naar de browser van je mobiele telefoon. Welke browser je hebt hangt van je mobiele telefoon en/of instellingen af (bij een iPhone is dit bijvoorbeeld Safari en bij een Samsung vaak Google Chrome). In je browser zoek je je eigen collectebus op via bartimeusfonds.digicollect.nl. Als je je eigen collectebus hebt gevonden kun je het adres in je browser kopiëren of opslaan als favoriet. Zo heb je je eigen online collectebus altijd bij de hand.

Waarom kom ik bij het doneren € 0,40 transactiekosten tegen?
Dit zijn de gemiddelde kosten van een geldtransactie. Door hierin bij te dragen (het vinkje aan te laten staan) vergroot je de opbrengst voor Bartiméus Fonds.